Catedrala Urziceni
Site-ul oficial Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena - Urziceni, cu hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, din Protopopiatul Urziceni al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Sărbătoarea Sfântului Nectarie - Hramul de toamnă al Catedralei UrziceniNoutati
05-11-2019 21:22

Hramul de toamnă al Catedralei din Urziceni

8-9 noiembrie 2019

Sărbătoarea Sfântului Ierarh NECTARIE

 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor o copie a Icoanei Maicii Domnului Axion Estin (Cuvine-se cu adevărat) va fi adusă la Catedrala din Urziceni în perioada 8-9 noiembrie 2019.

Astfel, vineri 8 noiembrie 2019, ora 15.00, sfânta icoană va fi adusă în parohia noastră și va rămâne până sâmbătă, 9 noiembrie, ora 20.00. Vom avea două zile de binecuvântare duhovnicească și un program intens de rugăciune.

Evenimentul are loc cu ocazia hramului de toamnă al Catedralei Urziceni, sărbătoarea Sfântului Ierarh NECTARIE Taumaturgul.

Icoana Maicii Axion Estin este originară din Sfântul Munte Athos și este considerată făcătoare de minuni și grabnic ajutătoare celor care se roagă cu credință.

Din anul 2013 o părticică din moaștele Sfântului Nectarie se află permanent spre închinare în sfântul lăcaș. De atunci, în fiecare an, târziu în toamnă, data de 9 noiembrie este un prilej de bucurie duhovnicească aleasă pentru credincioșii Catedralei din Urziceni.