Sfântul Ierarh Nectarie - hramul de toamnă al Catedralei Urziceni


Din anul 2013 Catedrala din Urziceni a primit în dar o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie.

De atunci an de an, târziu în toamnă, data de 9 noiembrie, a căpătat o semnificație aparte pentru comunitatea de creștini din Urziceni.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor vineri, 8 noiembrie 2019, Icoana (copie) Maicii Domnului Axion Estin de la Parohia Malul a fost adusă la Catedrala Urziceni spre închinare. Împreună cu moaștele Sfântului Nectarie a fost așezată pe un baldachin special amenajat la intrarea în sfântul lăcaș.

A urmat un program intens de rugăciune: Acatistul Maicii Domnului Axion Estin, Vecernia Sfântului Nectarie și Taina Sfântului Maslu, la care au participat foarte mulți credincioși, până târziu în noapte.

În ziua următoare o atmosferă de sărbătoare s-a așternut peste comunitatea de credincioși. Dis de dimineață s-au săvârșit Utrenia, Acatistul Sfântului Nectarie și Sfânta Liturghie.

Rugăciunile rostite de preoți au străpuns piepturile credincioșilor și au atins inimile împovărate. Cerurile s-au deschis prin mijlocirea Maicii Domnului și a Sfântului Nectarie. Mulțime de copii au participat cu emoție la sfintele slujbe.

Spre seara programul liturgic s-a încheiat cu Acatistul Maicii Domnului. Cei prezenți au mulțumit lui Dumnezeu pentru bucuria intens trăită în aceste două zile de aleasă sărbătoare la Catedrala din Urziceni.

  


  

Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...