Cu binecuvântarea și mijlocirea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Catedrala din Urziceni, în perioada 18-21 mai 2018, vor fi aduse spre închinare moaștele Sfântului Ierarh Nicolae.

Astfel, vineri 18 mai 2018, ora 16.00, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae va fi primită de preoți și credincioși la intrarea în Municipiul Urziceni, în Centrul Vechi la Monument. Cu această ocazie, vor fi scoase în procesiune și moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, care se află din anul 2013, în permanență, în Catedrala din Urziceni.

Se va merge apoi, în procesiune, pe bulevardul principal către centrul orașului. Sfintele odoare vor fi așezate spre închinare pe un baldachin special amenajat în fața bisericii.

Evenimentul marchează sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, hramul Catedralei din Urziceni. De asemenea este al zecelea an consecutiv când în parohia noastră are loc o procesiune cu sfinte moaște.

Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae (mâna dreaptă) vor fi aduse de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București. Acestea au fost dăruite de domnitorul Mihai Viteazu în anul 1599. Voievodul le-a primit în dar de la Cardinalul de Bari, ca semn de prețuire pentru vitejia împotriva păgânismului.