Ieri, miercuri, 21 mai 2014, cand Biserica Ortodoxa Romana praznuieste pe Sfintii Imparati Constantin si mama sa Elena, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a savarsit Sfanta Liturghie la Catedrala din Urziceni cu ocazia hramului bisericii si a ocrotitorilor municipiului Urziceni.

Sub protia Preasfintiei Sale, au slujit preacuviosul parinte arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii parinți consilieri Daniel Enascu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascalu, preacucernicul parinte Bogdan Ionut Stancu, Protopopul Urzicenilor si un sobor de preoti si diaconi, iar raspunsurile liturgice au fost date de Corul Protopopiatului Urziceni.

La momentul predicii Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a vorbit despre viata Sfintilor Imparati, despre rolul hotarator pe care l-au avut in acordarea libertatii crestinilor, despre Harul si Lumina Invierii Mantuitorului Iisus Hristos de care ne bucuram toti crestinii.

Cu ocazia hramului Preasfinția Sa a anunțat lansarea site-ului catedralei: www.catedralaurziceni.ro [https://www.catedralaurziceni.ro/] și a mulțumit Agenției de Presa „Lacașuri Ortodoxe” pentru transmisiunea in direct (online și cablu) a sfintei slujbe și pentru implicarea jertfelnica in mediatizarea acțiunilor Eparhiei.

Preasfintia Sa a hirotesit intru sachelar pe preacucernicii parinții Ionuț Ștefan de la parohia Armașești, Aurel Berbec de la parohia Garbovi I si Marius Cristian Petrescu de la parohia Valea Macrișului din Protopopiatul Urziceni pentru activitatea pastoral – misionara si administrativa din parohiile pe care le pastoresc.

Dupa oficierea Sfintei Liturghii, Intaistatatorul Eparhiei, a savarșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, binefacatori si slujitori ai Catedralei „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Urziceni.

Preasfinția Sa a binecuvantat toti credinciosii prezenti.