O zi cu soare și o zi cu ploaie.

Luni, 8 noiembrie 2021, într-o după amiază însorită de toamnă așa a început sărbătoarea Sfântului Nectarie, hramul de toamnă al Catedralei Urziceni.

Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor. Cu această ocazie o copie a Icoanei Maicii Domnului Axion Estin (care se traduce „Cuvine-se cu adevărat”) a fost adusă la Catedrala din Urziceni și expusă spre închinare împreună cu racla ce adăpostește o părticică din moaștele Sfântului Nectarie.

Din anul 2013 sfântul s-a înveșnicit la Urziceni. A răspuns dragostei și rugăminților fierbinți întocmai cum citim în acatist: „Eu l-am rugat pe Dumnezeu ca moaștele mele să fie împărțite în întreaga lume”. Iar din miile de lăcașuri de rugăciune, a ales să binecuvânteze cu harul său și pe credincioșii din bărăgan.

Marți, 9 noiembrie 2021, cerul a revărsat râuri de ape peste pământul însetat. Un sobor de preoți a slujit Utrenia și Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Nectarie. Neclintiți în credință credincioșii au participat la sărbătoarea mult așteptată. Împreună cu ei au adus prinos de rugăciune și un număr mare de  copii însoțiți de profesorii de religie. La sfârșit toți cei prezenți au primit daruri din partea parohiei.

Cu ocazia hramului de toamnă al Catedralei Urziceni au avut loc ample acțiuni social-filantropice. Au fost vizitate peste 60 de familii cu posibilități reduse. Au fost distribuite alimente și produse igienico sanitare. Nu au fost uitați nici copiii de la Centrul de Servicii Sociale. Aceștia s-au bucurat să fim în mijlocul lor, mai ales că au primit un tort, dulciuri, fructe, sucuri, produse de igienă și încălțăminte.

Aducem mulțumire tuturor bunilor creștini ce au sprijinit prin darurile lor aceste acțiuni umanitare, de dragul Sfântului Nectarie.

 

Preot Bogdan Ionuț Stancu

Parohul Catedralei Urziceni