Citim, cunoaștem, scriem, povestim – ediția a VI-a

 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor desfășurăm și anul acesta un proiect cultural devenit tradiție pentru parohia noastră.

Evenimentul se derulează în parteneriat cu Consiliul Județean Ialomița.

Beneficiari sunt 45 de elevi de la Școlile I.H. Rădulescu și Al. Odobescu din Urziceni. Aceștia fac parte din grupul de cateheză parohial Vlăstare Ortodoxe.

Proiectul constă în realizarea a trei excursii tematice la care participă elevii selectați. În urma acestor călătorii va avea loc un concurs pe patru secțiuni (eseu, desen, fotografie și cunoștințe).

Spre deosebire de anii precedenți, când excursiile le făceam doar în județ, de data aceasta lucrurile s-au schimbat în favoarea noastră. Astfel în zilele de 2, 9 și 16 octombrie 2021 au avut loc cele trei excursii în județe distincte: Giurgiu, Ploiești și Buzău. Au fost vizitate obiective religioase, dar și culturale din care amintim: Mănăstirea Comana, Muzeul Ceasului, Mănăstirea Ciolanu, Vulcanii Noroioși, etc.

Duminică, 31 octombrie 2021, la ora 13.00, în Catedrala Urziceni vor fi analizate lucrările elevilor și se vor da premii, în cadrul unei festivități. De asemenea, va fi decernat și Trofeul Sfântul Nectarie celui mai bun participant.

Grija pentru copii este o prioritate în parohia noastră. Săptămânal au loc întâlniri catehetice, dar și alte evenimente ce se doresc a modela caracterele tinerilor spre a înțelege și a iubi valorile perene și demne de urmat în viață.

 

Preot paroh

Bogdan Ionuț Stancu