Începând din anul 2009, în fiecare primăvară, sfinte odoare sunt aduse în procesiune la Urziceni, ca o mărturie a credinței locuitorilor din însoritul Bărăgan.

 

Anul acesta, cu mijlocirea și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor și cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada 18-21 mai 2023 la Urziceni va poposi racla cu o părticică din moaștele Sfântului Efrem cel Nou.

 

Originar din Grecia, descoperit recent (1950), sfântul este grabnic ajutător și tămăduitor, găsindu-și loc în inimile credincioșilor români.

 

Sfintele odoare vor veni de la paraclisul Reședinței Patriarhale și vor ajunge la Urziceni joi,18 mai ora 15:30. Delegația va fi întâmpinată în Centrul Vechi, la Monument, iar cu acest prilej va fi scoasă în procesiune și racla cu o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, ce a fost dăruită Catedralei din Urziceni în urmă cu 10 ani.

 

Se va merge în procesiune pe Calea București către Catedrală. Apoi, pe esplanada din fața sfântului lăcaș se va oficia o slujbă de mulțumire.

Vor fi trei zile de rugăciune neîncetată, cerând sfinților ajutor și mijlocire la Bunul Dumnezeu.

Acest fapt de mare însemnătate are loc cu ocazia sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, ocrotitorii Catedralei din Urziceni.

 

Dumnezeu cu noi! Amin.

 

Preot Bogdan Ionuț Stancu

Parohul Catedralei Urziceni