Duminică, 30 octombrie 2022, în Catedrala din Urziceni a avut loc festivitatea de încheiere a proiectului „Citim, cunoaștem, scriem, povestim…” ediția a VII-a, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Ialomița.

Proiectul a constat în realizarea a patru excursii tematice la care au participat 42 de elevi de la Școlile I.H. Rădulescu și Al. Odobescu din Urziceni, membrii ai grupului de cateheză parohial Vlăstare Ortodoxe.

Ca urmare a experienței și cunoștințelor dobândite în cadrul evenimentului, ne-am propus ca să evidențiem activitatea elevilor participanți printr-un concurs împărțit în patru secțiuni de evaluare: eseu, desen, fotografie și cunoștințe generale.

În cadrul festivitații cei mai râvnitori dintre elevi au primit premii ce au constat în medalii, diplome cărți și bani. De asemenea, s-a decernat și Trofeul “Sfântul Ierarh Nectarie” participantului cu cele mai bune rezultate obținute la toate secțiunile concursului.

 

Aducem pe această cale adânci mulțumiri Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu pentru arhiereasca binecuvântare și susținere în educația tinerilor, prioritate permanentă a parohiei noastre.

 

Mulțumim Consiliului Județean Ialomița pentru considerabilul aport neîntrerupt.

 

Nu în ultimul rând mulțumim profesorilor de religie Vișan Natalia, Andrei Gabriela și Turcu Constantin din Urziceni pentru susținerea și implicarea în buna desfășurare a proiectului.

 

Diacon

Petre Marian