A devenit deja o tradiție ca în fiecare toamnă să derulăm proiectul cultural „Citim, cunoaștem, scriem, povestim”, ajuns anul acesta la a VII-a ediție.

 

Evenimentul se desfășoară în perioada 1 septembrie – 9 noiembrie 2022 cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

 

Partener principal este Consiliul Județean Ialomița care sprijină întreaga activitate, contribuția parohiei fiind de 10%.

 

Beneficiari sunt 40 de elevi de la Școlile I.H. Rădulescu și Al. Odobescu din Urziceni. Aceștia fac parte din grupul de cateheză parohial Vlăstare Ortodoxe.

 

Proiectul constă în realizarea a patru excursii tematice la care participă elevii selectați. La final va avea loc un concurs pe patru secțiuni (eseu, desen, fotografie și cunoștințe).

 

Duminică, 30 octombrie 2022, la ora 13.00, în Catedrala Urziceni vor fi analizate lucrările elevilor și se vor da premii, în cadrul unei festivități. De asemenea, va fi decernat și Trofeul Sfântul Nectarie celui mai bun participant.

 

Grija pentru copii este o prioritate în parohia noastră. Săptămânal au loc întâlniri catehetice menite să aducă un plus de informare și să descopere valorile culturale românești. Prin aceasta sperăm să contribuim la formarea caracterelor tinerilor și să îi ajutăm să își descopere vocația.

 

 

Preot paroh

Bogdan Ionuț Stancu