Sfântul Nectarie ne cheamă din nou la rugăciune!

Pe 24 septembrie 2016 s-au împlinit trei ani de când o părticică din sfintele sale moaște a fost dăruită comunității de credincioși din Municipiul Urziceni. De când a devenit urzicenean multe minuni s-au întâmplat, lacrimi de bucurie trezind în sufletele împovărate ale celor încercați de greutățile vieții din bărăgan.

În semn de recunoștință, creștinii și-au dăruit obolul lor și i-au oferit sfântului o raclă gravată cu scene din viața sa și un baldachin pe care să se statornicească în veșnicie. Iar în fiecare an, înainte de ziua sa de prăznuire, timp de patruzeci de zile se roagă alături de preoții lor, făcând neîncetate rugăciuni spre slava lui Dumnezeu.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor începând de vineri, 30 septembrie 2016, la Catedrala din Urziceni se va oficia, timp de patruzeci de zile, un program liturgic neîntrerupt.

Zilnic se va săvârși Sfânta Liturghie urmată de Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul (vindecătorul de boli).

De luni până vineri slujbele vor începe la ora 8.00, sâmbăta de la ora 7.30, iar duminica de la ora 9.00.

Programul Liturgic se va încheia pe data de 9 noiembrie 2016, de ziua Sfântului Nectarie.

Sfântul Ierarh Nectarie este un sfânt tămăduitor și vindecător de boli grave, precum cancerul. De asemenea este ajutător femeilor ce nu pot avea copii, dar și copiilor bolnavi.

Deși nu este de mult timp protectorul spiritual al credincioșilor din Urziceni, dintotdeauna le-a fost ocrotitor și grabnic ajutător. A devenit atât de familiar, încât prezența sa pare că este din veșnicie aici. Sprijinitor neobosit ascultă neîncetat rugămințile fierbinți ale tuturor celor ce se roagă cu nădejde și speranță că doar Bunul Dumnezeu poate face și cu ei o minune.

Preot Bogdan-Ionuț Stancu

Parohul Catedralei din Urziceni