In zilele de 8 și 9 noiembrie 2014 Catedrala din Urziceni și-a serbat hramul de toamna, pe Sfantul Ierarh NECTARIE.

Astfel, sambata 8 noiembrie 2014, incepand cu ora 17.00, au fost savarșite slujba Vecerniei și Taina Sfantului Maslu de un sobor de preoți din cercul pastoral Urziceni, dar și din parohiile invecinate.

A doua zi, duminica 8 noiembrie 2014, de la ora 7.30, a fost savarșita slujba utreniei urmata de Sfanta Liturghie și Acatistul Sfantului Nectarie. Ceremonialul religios a fost oficiat de Parintele Consilier Gabriel Oproiu, delegat al Preasfințitului Parinte VINCENȚIU Episcopul Sloboziei și Calarașilor, impreuna cu un sobor de preoți. Preacucernicia sa a ținut un cuvant de invațatura despre pericopa evanghelica citita și a transmis binecuvantarea ierarhului. Parintele paroh Bogdan-Ionuț Stancu a adus cuvant de mulțumire Chiriarhului pentru grija parinteasca pe care o arata fața de comunitatea de credincioși din Urziceni, rugand pe parintele consilier sa transmita intaistatatorului eparhiei fiasca dragoste ce o poarta arhipastorului.

Raspunsurile la strana au fost date de corul Protopopiatului Urziceni, iar la sfarșit s-a oficiat și slujba parastasului pentru fericiții ctitori și slujitori.

Toți cei prezenți au primit in dar iconițe cu Sfantul Nectarie și un pachet cu alimente pregatite de comitetul parohial. Mulțumim tuturor celor care au sprijinit organizarea hramului și rugam pe Sfantul Ierarh Nectarie sa le rasplateasca jertfa.

In luna septembrie 2013 Catedrala din Urziceni a primit un mare dar, o particica din sfintele moaște ale celui intre sfinți Parintele nostru Sfantul Ierarh Nectarie, devenind astfel ocrotitorul parohiei. Aceasta a fost așezata intr-o racla care se gasește permanent in sfantul locaș impreuna cu icoana sfantului.

Preot paroh Bogdan Ionuț Stancu

Protopopul Urzicenilor