Citim, Cunoaștem, Scriem, Povestim – Ediția a V-a

Povestea continuă. De data aceasta cu un grup nou de copiii cu care sperăm să ducem mai departe numeroasele acțiuni sub blazonul Grupul de Cateheză Parohial Vlăstare Ortodoxe.

În parteneriat cu Consiliul Județean Ialomița, având binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni a desfășurat un proiect cultural devenit deja tradiție.

„Citim, Cunoaștem, Scriem, Povestim” – Ediția a V-a s-a desfășurat în lunile septembrie – noiembrie 2019.

Patruzeci și cinci de elevi de la Școlile „Ion Heliade Rădulescu” și „Alexandru Odobescu” din Urziceni au călătorit pe drumurile județene cu dorința de a cunoaște mai bine trecutul, dar totodată și prezentul însoritului bărăgan.

Au fost organizate patru excursii, în patru sâmbete consecutive ( 28 septembrie, 5, 12 și 19 octombrie 2019). De la un capăt la altul au cutreierat județul, conspectând, desenând și fotografiind locuri și momente care mai de care mai fascinante.

Proiectul s-a încheiat cu un concurs ce a avut loc sâmbătă, 9 noiembrie 2019, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie, Hramul de toamnă al Catedralei din Urziceni. Competiția a fost împărțită în patru secțiuni: eseu, desen, fotografie și cunoștințe, iar elevii au fost recompensați cu premii. Răsplata a constat în diplome, medalii, bani și cărți, dar cel mai râvnit a fost Trofeul Sfântul Nectarie.

Pentru al treilea an consecutiv Consiliul Județean Ialomița participă la realizarea unei acțiuni culturale ce are ca scop cunoașterea și promovarea valorilor locale și naționale ialomițene. Săptămânal parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni organizează întâlnirii cu elevii sub forma unor lecții de cateheză, având exemplul înaintașilor noștri care au zămislit cultura românească în tinda bisericii.

Dar, prin proiectul „Citim,Cunoaștem, Scriem, Povestim” ne dorim să ieșim cu tinerii în afara pridvorului bisericii. Să punem în aplicare ceea ce învățăm. Să transformăm vorba în faptă. Să îi încurajăm să se exprime, să gândească și mai ales să aprecieze ceea ce este bun, dezirabil și cu adevărat important.

De aceea, nu putem fi decât profund recunoscători pentru această împreună lucrare prin care sperăm să deschidem ochii tinerilor spre a realiza și diferenția valorile adevărate demne de urmat.

  

Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...