Mai fericit este a da decât a lua (Faptele Apostolilor 20, 35)

Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena prin consiliul și comitetul parohial desfășoară periodic acțiuni social-filantropice.

În perioada Postului Mare s-a strâns suma de 1900 lei din care au fost făcute șaizeci și cinci de pachete cu alimente. Șapte pachete au fost dăruite unor familii din Parohia misionară Bițina, comuna Movilița. Opt pachete au fost dăruite unor familii din Parohia misionară Hagiești, comuna Sinești. Restul de 50 de pachete au fost distribuite unor persoane nevoiașe din parohie.

În Joia Mare, slujitorii Catedralei Sfinții Împărați din Urziceni, Preotul Paroh Bogdan Ionuț Stancu, Preotul Adrian Lucian Scărlătescu, Părintele Diacon Mihai Petre și dascălul Mihai Gheorghe, însoțiți de Părintele Misionar Nicolae Gangă au mers în Cartierul Catanga. Aici locuiesc persoane cu venituri reduse, ce periodic sunt sprijinite de parohia noastră. S-a săvârșit Slujba Agheasmei, urmată de botezul tuturor caselor, după care s-au împărțit pachete cu alimente (cozonac, făină, zahăr, ulei, dulciuri, conserve).

Aducem mulțumiri tuturor credincioșilor pentru altruismul de care dau dovadă materializat prin donațiile oferite și menite să sprijine activitățile filantropice ale parohiei.

De asemenea mulțumim, în mod deosebit, Companiei Carrefour România care prin colaborarea și susținerea permanentă a activităților bisericii noastre arată o vădită preocupare și un real sprijin pentru persoanele cu venituri reduse din comunitate.

Preot paroh Bogdan-Ionuț Stancu