Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, joi 29 noiembrie 2018, la Catedrala Urziceni a avut loc un amplu eveniment cultural dedicat centenarului Marii Uniri.

        Programul a început cu săvârșirea vecerniei Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României. După aceea, copiii de la grupul de cateheză parohial „Vlăstare Ortodoxe” au susținut un program artistic. Din suflete curate poezii și cântece patriotice au răsunat în sfântul lăcaș.

        Prezența celor doi profesori și istorici Jipa Rotaru și Ștefan Grigorescu a animat atmosfera. Printr-un dialog elegant cei doi invitați ne-au trimis cu gândul în trecut, într-o călătorie captivantă. Au fost evocate faptele mărețe ale făuritorilor Marii Uniri, dar și importanța deosebită a jertfelniciei lor. După discursul plin de dragoste și devotament față de patrie și popor inimile tuturor românilor prezenți au tresărit de admirație și respect față de înaintașii lor.

        La final s-au servit ceai și prăjituri, în timp ce distinșii invitați au răspuns la întrebări și au dialogat cu cei de față.