Sfântul Ierarh NECTARIE,

Hramul de toamnă al Catedralei din Urziceni

 

        În urmă cu cinci ani un mare dar și o necuprinsă binecuvântare s-a pogorât peste comunitatea de credincioși urziceneni. O părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie a fost dăruită Catedralei din Urziceni și astfel Sfântul s-a înveșnicit în bărăgan. De atunci în fiecare an, târziu în toamnă, praznicul Sfântului Nectarie capătă o importanță deosebită și în parohia noastră.

        Anul acesta, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Icoana Maicii Domnului Pantanassa (în copie) a fost adusă la Catedrala din Urziceni. Cele două zile de prăznuire (8-9noiembrie) au fost un moment de mare însemnătate și binecuvântare duhovnicească presărate cu un program intens de rugăciune.          

        Sfânta Liturghie a fost săvârșită de părintele consilier Munteanu Cristian delegat din partea Episcopiei, împreună cu părintele protopop Berbec Aurel și un sobor de preoți. La momentul preacucernicia sa a evocat viața Sfântului Nectarie, subliniind încercările crunte prin care a trecut încă de tânăr. De asemenea a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu pentru dreptmăritorii creștini prezenți la praznic. A urmat apoi slujba parastasului pentru fericiții ctitori și slujitori mutați în împărăția cerurilor.

        La final au fost împărțite pachete cu alimente celor prezenți, apoi au fost vizitați mai mulți credincioși în vârstă și bolnavi. Aceștia au fost mângâiați cu un cuvânt și au primit din partea parohiei pachete cu alimente cu ocazia hramului.

        Mulțumim tuturor bunilor creștini care ne-au fost alături și au sprijinit organizarea sărbătorii Sfântului Ierarh Nectarie.

 

Bucură-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni!