Parohia noastră desfășoară anual mai multe activități menite să sporească nivelul socio-cultural al tinerilor.

La sfârșitul anului școlar 2017-2018 aproximativ 200 de copii au fost premiați pentru implicarea în acțiuni culturale extrașcolare (olimpiade, concursuri, participare la „Marșul pentru Viață” și pelerinajul tradițional de la Catedrală, etc.). Au primit cărți, reviste, iconițe, cruciulițe ș.a.

În perioada vacanței de vară un grup de 30 de copii au mers într-o mini tabăra la Mănăstirea Izvorul Mureșului. Au participat la programul de rugăciune și ore de cateheză, au vizitat Barajul Siriu, Salina Praid, Cheile Bicazului, Municipiul Piatra Neamț.

La început de an școlar 2018-2019 preoții catedralei au mers la unitatea școlară din parohie, ca de fiecare data, făcând rugăciuni pentru binecuvântarea elevilor și a profesorilor.

Duminică 16 septembrie 2018 în sfânta biserică s-au împărțit ghiozdane cu rechizite pentru 25 de elevi, sprijin și încurajare pentru studiu și pregătire în noul an școlar.

De asemenea, săptămânal are loc întâlnirea cu tinerii creștini ce alcătuiesc grupul de cateheza parohial Vlăstare Ortodoxe.

Toate aceste evenimente se desfășoară cu binecuvântarea PS VINCENȚIU Episcopul Sloboziei și Călărașilor în parteneriat cu Școala Gimnazială I. H. Rădulescu.

Mulțumim tuturor celor care se implică cu timp și fără timp în realizarea acestor activități, înțelegând astfel că educația tinerilor este o prioritate pentru a spera într-un viitor frumos.

Preot Bogdan-Ionuț Stancu

Parohul Catedralei Urziceni