10 aprilie 2016,în Duminica a IV-a din Postul Mare, la catedrala din municipiul Urziceni aslujit Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Episcop.

Evenimentul afost prilejuit de prezența raclei cu moaştele Sfinților mari Împărați și întocmai cu ApostoliiConstantin și mama sa, Elena în municipiul Urziceni, adusă cu binecuvântareaPreafericitului Părinte Patriarh Daniel, de o delegație a Patriarhiei Române.

Sub protiaPreasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte protosinghel Corneliu,delegatul Părintelui Patriarh Daniel, preacucernicii părinți consilieri DanielFlorin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinteprotopop Aurel Berbec, preoți și diaconi.

În cuvântul deînvățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus cuvânt de mulțumireși recunoștință Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântareaaducerii spre închinare a moaștelor Sfinților mari Împărați și întocmai cu ApostoliiConstantin și mama sa, Elena în Eparhia noastră și a vorbit despre minuneavindecării fiului lunatic, despre puterea credinței, despre ajutorul pe carepostul și rugăciunea ni-l dau în lupta cu lucrarea celui rău.

După SfântaLiturghie Preasfinția Sa a cercetat lucrările de pictură de la parohia „SfântaTreime” din municipiul Urziceni.

Evenimentul afost transmis online de către Agenția de Știri „Lăcașuri Ortodoxe” și poate fiurmărit și zilele următoare pe întreaga Rețea Informațională a EpiscopieiSloboziei și Călărașilor.