Sâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 15:00, în ajunul marelui praznic al Bunei Vestiri, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni, s-a desfășurat „Marșul pentru viață”, având ca temă, motto-ul „O lume pentru viață”.

La această manifestare pro-viață au participat câteva sute de persoane de diferite vârste, din Municipiul Urziceni, dar si din localitățile din împrejurimi, toți preoții protopopiatului, elevi de la școlile din Municipiu însoțiți de profesorii de religie, pentru a susține familia tradițională și importanța ei în societate.

Delegatul Chiriarhului la această manifestare, a fost Părintele Consilier Canonico-Juridic Gavrilă Cristi.

Slujba de Te-Deum a fost săvârșită în interiorul catedralei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” de Părintele Consilier Gavrilă Cristi, având alături pe Părintele Protopop Berbec Aurel și pe Părintele secretar Ghiaur Andrei-Gabriel. La finalul rugăciunii părintele consilier a dat citire mesajului Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

După săvârșirea slujbei de mulțumire, cei prezenți au primit ca dar un program artistic deosebit din partea grupurilor de cateheză „Vlăstare Ortodoxe” al Catedralei din Urziceni, coordonat de Părintele Diacon Petre Marian și de doamna profesoară Banciu Anelia Raluca, grupul „Armonia” al Parohiei Grindu și grupul de cateheză „Muguri de lumină” al Protopopiatului Urziceni care au interpretat cântece cu un puternic mesaj emoțional pentru susținerea vieții și a familiei tradiționale.

De asemenea, pe parcursul programului artistic, Cercul de pictură „Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni, coordonat de doamna Berbec Victorița, a desfășurat un atelier demonstrativ de execuție a icoanelor pe sticlă.

Programul a fost prezentat de Părintele Dincă Ovidiu.

Prin această manifestare a marșului pentru viață, celor prezenți le-a fost transmis mesajul că viața reprezintă cel mai de preț dar făcut oamenilor de către Dumnezeu. Venirea pe lume a unui copil și primirea lui în viața noastră, cu dragoste, cu bucurie și cu responsabilitate, reprezintă una din cele mai mari binecuvântări pe care un om le poate primi.

La final, toți copiii prezenți au primit baloane inscripționate cu mesaje pro-viață, materiale de promovare și explicare a acestei acțiuni, ceai cald și prăjituri.

A consemnat Ivăneț Răzvan-Adrian, secretar II al Protopopiatului Urziceni