Colaborarea dintre Catedrala Municipiului Urziceni și Școala Generală I. H. Rădulescu a continuat, duminică 24 ianuarie 2016, printr-un nou eveniment organizat împreună: Sărbătorirea a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române Moldova și Țara Românească sub același domnitor, Alexandru Ioan Cuza, formând o singură țară, România.

După ce au participat la Sfânta Liturghie, copiii au prezentat în fața credincioșilor un moment cultural deosebit. Pregătiți temeinic de doamna profesoară Raluca Aniela Coadă, elevii au recitat poezii, au interpretat cântece și au jucat un fragment din Moș Ion Roată și Unirea.

La final au fost răsplătiți cu dulciuri și iconițe din partea parohiei.

A urmat apoi slujba de Te Deum la monumentul eroilor din fața Catedralei. Copiii de la Grupul de cateheză Vlăstare Ortodoxe au cântat imnul național dirijați de părintele diacon Marian Petre. Părintele paroh Bogdan Ionuț Stancu a felicitat pe cei prezenți la eveniment și a amintit despre datoria pe care o avem față de tineri de a le insufla dragostea de neam și țară, povestindu-le despre înaintașii noștri care au plătit cu prețul vieții pentru ca noi astăzi să ne numim creștini, să ne numim români.

A consemnat preacucernicul părinte paroh Bogdan – Ionuț Stancu