Miercuri, 6 ianuarie 2016, întreaga suflare creștin-ortodoxă serbează praznicul Bobotezei. Această sărbătoare ne amintește de botezul Domnului Iisus Hristos în apele Iordanului. Momentul, numit și Epifania sau Teofania, reprezintă începerea activității Mântuitorului de propovăduire a Evangheliei. Duhul Sfânt s-a pogorât în chip de porumbel, iar glasul Tatălui a mărturisit dumnezeirea Fiului: ‘‘Acesta este Fiul Meu Cel iubit întru Care am binevoit’’(Matei III, 17)

La Catedrala din Urziceni s-a săvârșit, cu acest prilej, slujba Utreniei și Sfintei Liturghii de către preoții parohiei. A urmat apoi, pe esplanada din fața sfântului locaș, slujba de sfințire a apei (Agheasma Mare).

Părintele paroh Bogdan-Ionuț Stancu a ținut un cuvânt de învățătură despre mijloacele de sfințire a credincioșilor, despre posibilitatea pe care o oferă Biserica de a ne îndumnezei fiecare prin participarea la sfintele slujbe.

La final consilierii parohiali au împărțit apa sfințită credincioșilor care au venit în număr mare să primească și să ducă în casele lor darul Sfântului Duh.

A consemnat preot paroh Bogdan – Ionuț Stancu