Sufletele împovărate au zâmbit;

copiii din centrul deplasament din Urziceni

au primit daruri de SfântulNicolae din partea Catedralei municipiului

Copiii, mâinile cu ajutorulcărora atingem cerul

Pentrucopiii din centrul de plasament din Urziceni cerul însă nu poate fi atins.Peste ei, s-a așternut uitarea… Părinții, care ar fi trebuit să îi înconjoarecu dragoste, să le ofere căldura și fericirea unui cămin, i-au abandonat saui-au uitat. Unii, însă, au trecut în lumea drepților mult prea devreme, lăsândîn urma lor suflete nevinovate. Fiecaredintre acești copii păstrează în privire povestea tristă a devenirii lor.

Duminică, 6 decembrie 2015, de ziua Sfântului Nicolae,fericirea lor a fost dincolo de cuvinte. Au primit daruri, au dăruit zâmbete…au primit vorbe de suflet, au dăruit crâmpeie din bucuria lor.

Timp de câteva ore acești copii s-au jucat împreună cucopiii de la Grupul de Cateheză VlăstareOrtodoxe al Catedralei din Urziceni și voluntarii de la Crucea Roșie animațide doamna Iulia Berciu din Slobozia.

La sfârșitul reprezentației, fiecare copil a primitdulciuri, fructe, produse de igienă și jocuri. Inițiativa a aparținutCatedralei din Urziceni, sub temeinica îndrumare a părintelui paroh Bogdan-IonuțStancu. Numeroși enoriași, sensibilizați de drama acestor copii, au contribuit materialla fericirea acestora. S-a strâns, astfel, o sumă considerabilă de bani, care afăcut posibil acest demers lăudabil în prag de sărbători.

La această acțiune filantropică au luat parte preoțiicare slujesc în sfânta Catedrală împreună cu copiii de la Grupul de Cateheză Vlăstare Ortodoxe, la care s-aualăturat profesori de la Școala Ion Heliade Rădulescu, dar și reprezentanți dela Crucea Roșie Ialomița.

La final tinerii de la Crucea Roșie au făcut și oscurtă demonstrație despre metodele de prim ajutor oferite persoanelor aflateîn dificultate.

Și, pentru că, inocența, candoarea și puritateasufletelor acestor copii speciali ne îndeamnă în continuare la fapte bune, înviitorul apropiat se urmărește organizarea unor întâlniri săptămânale derugăciune și cateheză chiar în incinta centrului de plasament. Scopul are învedere insuflarea valorilor creștin-ortodoxe, precum și oferirea unor reperemorale copiilor cărora societatea nu le oferă prea mult.

Aducem mulțumiri, pe această cale, tuturor celor cares-au implicat în realizarea acestei frumoase manifestări.