Copiii, mâinile cu ajutorul cărora atingem cerul

Pentru copiii din centrul de plasament din Urziceni cerul însă nu poate fi atins. Peste ei, s-a așternut uitarea… Părinții, care ar fi trebuit să îi înconjoare cu dragoste, să le ofere căldura și fericirea unui cămin, i-au abandonat sau i-au uitat. Unii, însă, au trecut în lumea drepților mult prea devreme, lăsând în urma lor suflete nevinovate. Fiecare dintre acești copii păstrează în privire povestea tristă a devenirii lor.

Duminică, 6 decembrie 2015, de ziua Sfântului Nicolae, fericirea lor a fost dincolo de cuvinte. Au primit daruri, au dăruit zâmbete… au primit vorbe de suflet, au dăruit crâmpeie din bucuria lor.

Timp de câteva ore acești copii s-au jucat împreună cu copiii de la Grupul de Cateheză Vlăstare Ortodoxe al Catedralei din Urziceni și voluntarii de la Crucea Roșie animați de doamna Iulia Berciu din Slobozia.

La sfârșitul reprezentației, fiecare copil a primit dulciuri, fructe, produse de igienă și jocuri. Inițiativa a aparținut Catedralei din Urziceni, sub temeinica îndrumare a părintelui paroh Bogdan-Ionuț Stancu. Numeroși enoriași, sensibilizați de drama acestor copii, au contribuit material la fericirea acestora. S-a strâns, astfel, o sumă considerabilă de bani, care a făcut posibil acest demers lăudabil în prag de sărbători.

La această acțiune filantropică au luat parte preoții care slujesc în sfânta Catedrală împreună cu copiii de la Grupul de Cateheză Vlăstare Ortodoxe, la care s-au alăturat profesori de la Școala Ion Heliade Rădulescu, dar și reprezentanți de la Crucea Roșie Ialomița.

La final tinerii de la Crucea Roșie au făcut și o scurtă demonstrație despre metodele de prim ajutor oferite persoanelor aflate în dificultate.

Și, pentru că, inocența, candoarea și puritatea sufletelor acestor copii speciali ne îndeamnă în continuare la fapte bune, în viitorul apropiat se urmărește organizarea unor întâlniri săptămânale de rugăciune și cateheză chiar în incinta centrului de plasament. Scopul are în vedere insuflarea valorilor creștin-ortodoxe, precum și oferirea unor repere morale copiilor cărora societatea nu le oferă prea mult.

Aducem mulțumiri, pe această cale, tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestei frumoase manifestări.