Sâmbătă seară, 9 decembrie 2017, Dl. Dan Puric, binecunoscut actor, eseist, autor și regizor ortodox de teatru, se va afla în Urziceni, pentru a susţine conferinţa intitulată „Să fii român!”.

Evenimentul este organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor [https://ro.wikipedia.org/wiki/Vincențiu_Grifoni] , Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe [https://lonews.ro/promo/24150-dan-puric-in-urziceni-cu-sa-fii-roman-sambata-la-catedrala-urziceni-9-dec-de-la-ora-17-00.html] fiind partener media oficial al evenimentului.

Ziua in care va avea loc conferinta este una închinată, de Biserica Ortodoxă Română, Zămislirii Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana şi, de asemenea, Sfintei Proorociţe Ana, mama Prorocului Samuel, iar în jurul orei 7:30, dimineața, în Catedrala din Urziceni sunteţi invitaţi să participaţi la Slujba Sfintei Liturghii, în acest post al Naşterii Domnului.

Atât evenimentul liturgic, căt si conferința susținută în aceeași seară de dl. Dan Puric, care se înscrie în „Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”, proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru tot cuprinsul Patriarhiei Române, vor fi transmise on-line în direct.

Între organizatorii evenimentului, se numără și Dl. teolog Dr. Stelian Gomboş. Intrarea la eveniment va fi liberă.

Pentru cei ce nu se vor putea afla în Urziceni în seara zilei de sâmbătă a următorului sfârșit de săptămână, conferinţa de sâmbătă va putea fi urmărită în paginile web ale întregii reţele a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor (pe site-urile tuturor protopopiatelor, bisericilor şi mânăstirilor). Transmisiunea în direct va fi preluată și în paginile web ale reţelei Arhiepiscopiei de Alba Iulia www.reintregirea.ro [https://www.reintregirea.ro] (pe site-urile tuturor protopopiatelor, bisericilor şi mânăstirilor), şi bineînţeles în paginile www.lacasuriortodoxe.ro [https://www.lacasuriortodoxe.ro] şi www.lonews.ro [https://www.lonews.ro] .

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu [https://lonews.ro/ps-vincentiu-episcopul-sloboziei-si-calarasilor/] , conferinţa de sâmbătă seară: Dan Puric: „Să fii român!, va începe la ora 17:00.

În articolul de față, aveți la dispoziție afișul conferinței pe care Dl. Dan Puric urmează să o susțină în Urziceni – la care sunteti invitati sa fiti prezenti – realizat de către organizatori (grafica: Lacasuri Ortodoxe), cu binecuvântarea PS Părinte Episcop Vincențiu [https://protopopiatulurziceni.ro/informatii/ps-vincentiu-episcopul-sloboziei-si-calarasilor.html] .