Maine, 21 mai 2014, in Catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena din Municipiul Urziceni, va fi oficiata o slujba Arhiereasca a Sfintei Liturghii, la care vor fi prezenti credinciosi si mai multe oficialitati locale. Slujba, ocazionata de sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena, si care marcheaza hramul acestui sfant lacas, va fi condusa de Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, slujind alaturi de mai multi preoti si diaconi.

Conform reprezentantilor media ai Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, slujba Sfintei Liturghii va incepe la ora 9:00 si va fi transmisa in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, prin Serviciul specializat LiveCamera media PRODUCTION.

Transmisiunea, realizata in format FullHd, va incepe in jurul orei 8:00, putand fi urmarita atat in paginile web ale Retelei Episcopiei Sloboziei si Calarasilor (www.sf-esc.ro), cat si in paginile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe (www.lonews.ro).

Va reamintim ca, incepand din luna septembrie a anului trecut, in Catedrala din Urziceni se afla asezate spre inchinare moaștele Sfantului Nectarie Taumaturgul (Vindecatorul).

Manifestarea marcheaza inca o data un eveniment important pentru Eparhie, anume acela al implinirii a 20 de ani de la intronizarea primului episcop.

Transmisiunea in direct va fi urmarita, dupa cum v-am obisnuit deja in ultima perioada, si pe postul de televiziune prin cablu: Eveniment TV, in zona centrala a tarii.