Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu în zilele de 8-9 noiembrie 2017 Icoana Maicii Domnului Prodromița va fi adusă spre închinare la Catedrala din Urziceni.

Evenimentul este prilejuit de hramul de toamnă sărbătorirea Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul (9 noiembrie). În anul 2013 Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Efrem ce păstorește peste Insula Eghina (Grecia) a dăruit credincioșilor din Urziceni o părticică din moaștele sfântului.

Sfântul Ierarh Nectarie este unul dintre cei mai iubiți sfinți de dată recentă, mutarea sa la cele veșnice având loc pe data de 8 noiembrie 1920. Este considerat grabnic ajutător și vindecător de boli grele.

De asemenea, Sfântul Nectarie și-a pus toată nădejdea și neîncetat s-a rugat Maicii Domnului, care la izbăvit din necazurile și încercările vieții.

Prin urmare, socotim că aducerea Icoanei Maicii Domnului la praznicul Sfântului Nectarie va aduce prisos de binecuvântare și ajutor de la Împărăteasa Cerurilor.

[https://sf-esc.ro/files/images//2017/11/02-23-20-12.097939 ICOANA MAICII DOMNULUI Prodromita la hramul catedralei 2017.pdf]