Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor un grup de credincioși din Urziceni au călătorit în perioada 16-20 octombrie în Grecia.

Însoțiți de părintele Bogdan-Ionuț Stancu, parohul Catedralei din Urziceni, au vizita Mănăstirile de la Meteora, s-au închinat și s-au rugat la moaștele sfinților Ioan Rusul, Efrem cel Nou și la Brâul Maicii Domnului aflat la Mănăstirea Kato Xenia. Au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Sfântului Nectarie din Insula Eghina și s-au bucurat de binecuvântarea lui Dumnezeu prin mijlocirea sfinților Săi.

În anul 2013 comunitatea din Urziceni a primit în dar o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, care a devenit ocrotitorul comunității. De atunci, în fiecare an, sfântul este vizitat la el acasă de credincioșii din bărăgan ca un semn de recunoștință adus lui Dumnezeu pentru acest mare dar.

Și de data acesta, un sentiment de satisfacție sufletească a cuprins pe toți pelerinii care au trăit intens întâlnirea cu casnicii lui Dumnezeu. Au vărsat lacrimi de emoție, s-au rugat, au trăit o stare afectivă intensă, dar s-au întors la casele lor întăriți în credință și cu nădejdea că rugămințile lor vor fi ascultate.

Preot Bogdan-Ionuț Stancu

Parohul Catedralei din Urziceni