Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU începând cu data de 30 septembrie 2017 în Catedrala din Urziceni se vor oficia 40 de Sfinte Liturghii în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie vindecătorul de boli, spre slava lui Dumnezeu.

De luni până vineri slujbele vor începe la ora 8.00 cu Sfânta Liturghie, urmată apoi de Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie. Sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare programul va începe de la ora 7.30

Din anul 2013 Catedrala din Urziceni a primit în dar o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, care se află spre închinare permanent în biserică.

Sfântul Ierarh Nectarie este unul dintre cei mai iubiți sfinți de dată recentă din calendarul ortodox. S-a născut în anul 1846 în Silivria (localitate în apropiere de Constantinopol) pe data de 1 octombrie. S-a remarcat prin smerenie și bunătate față de semeni. A îndurat multă umilință și nedreptate din partea oamenilor. Pentru aceasta Dumnezeu l-a învrednicit cu darul facerii de minuni încă din timpul vieții. A ridicat o frumoasă mănăstire în Insula Eghina din Grecia, care îi poartă numele. A trecut în rândul sfinților în anul 1920 pe data de 8 noiembrie. Este recunoscut ca vindecător de boli grele (cancer) și grabnic ajutător celor ce se roagă cu credință.

Programul Liturgic se va încheia pe data de 9 noiembrie 2017, ziua de serbare a Sfântului Ierarh Nectarie.

[https://sf-esc.ro/files/images//2017/09/26-09-55-00.893435 icoana sf nectarie cu chivotul – catedrala din urziceni.JPG]