Miercuri, 17 mai 2017, micul Târg al Urzicenilor a săltat de bucurie. Într-o zi înnegurată de primăvară soarele a risipit norii chiar în clipa în care Maica Domnului și-a făcut simțită prezența pe pământul bărăganului. Emoție mare!

Sute de copii, mulțime de credincioși împreună cu preoții Protopopiatului Urziceni, au întâmpinat Brâul Maicii Domnului, adus de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia, împreună cu moaștele Sfântului Stelian. Li s-a alăturat și racla cu moaștele Sfântului Nectarie ce se află în permanență în Catedrala din Urziceni din anul 2013.

Sub razele blânde ale soarelui, care adesea străpungeau norii risipiți, s-a desfășurat procesiunea cu sfintele odoare. Cei care nu au putut să o însoțească pe Maica Domnului s-au oprit totuși pentru o clipă, lăsând deoparte preocupările, și au privit cu vie plăcere de la balcoane ori de pe stradă cum sfinții lui Dumnezeu vin iară și iară la Urziceni.

Așezate într-un baldachin special amenajat în fața Catedralei raclele cu odoare sfinte izvorăsc harul Sfântului Duh. Maica Domnului ne cheamă să ce spunem necazurile. A venit să ne aline durerile. A sosit cu daruri duhovnicești, într-o lume din ce în ce mai lipsită.

Până duminică, târziu în noapte, așteaptă să venim și să ne sfințim prin atingerea de cinstitul Său Brâu .

Fă-ne vrednici Maică a lui Dumnezeu de venirea ta!