Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 17-21 mai 2017, Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia (Grecia) va fi adus la Catedrala din Urziceni.

Astfel, miercuri 17 mai 2017, ora 17.00, racla ce adăpostește cel mai de preț odor rămas de la Maica Domnului va fi primită de preoți și credincioși la intrarea în Municipiul Urziceni, în Centrul Vechi la Monument. Cu această ocazie, vor fi scoase în procesiune și moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, care se află din anul 2013, în permanență, în Catedrala din Urziceni. Se va merge apoi, în procesiune, pe bulevardul principal către centrul orașului. Sfintele odoare vor fi așezate spre închinare pe un baldachin special amenajat în fața sfântului locaș.

Evenimentul marchează o dublă sărbătoare. Pe data de 21 mai 2017 Catedrala din Urziceni își serbează hramul, Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena și totodată aniversează 15 ani de la sfințirea bisericii. S-a creat deja un obicei ca, în fiecare primăvară, sfinte moaște să fie purtate în procesiune pe străzile din municipiul Urziceni. Însă, de data aceasta, în al nouălea an de tradiție, comunitatea de credincioși va primi duhovnicească binecuvântare de la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, cea mai cinstită dintre toți sfinții.

Bucură-te, Maica lui Dumnezeu, Împărăteasa cerului și a pământului.