Joi, 19 martie 2015, ora 17.00, o delegație a Patriarhiei Romane, condusa de Preasfințitul Parinte Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a sosit in Municipiul Urziceni, cu moaștele Sf. Ioan Gura de Aur.

La intrarea in oraș, sfintele odoare au fost intampinate de Preasfințitul Parinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Calarașilor, inconjurat de preoți, credincioși și copii imbracați in costume populare.

Alaturi de racla cu moaștele Sf. Ioan Gura de Aur, a fost scoasa in procesiune și racla cu moaștele Sf. Nectarie Taumaturgul, care se gasește in Catedrala din Urziceni.

In continuare, s-a mers in procesiune pe Calea București, pana la Catedrala, iar sfintele moaște au fost depuse spre inchinare, in biserica. Apoi, Preacuviosul Parinte Arhimandrit Rafail Maț, Vicar Eparhial, a savarșit slujba de Te Deum, in prezența celor doi ierarhi.

Evenimentul a fost transmis video, in direct, de Agenția de știri Lacașuri Ortodoxe. Inregistrarea ruleaza, in prezent, in programul TV Lacașuri Ortodoxe, și poate fi vizionata atat in paginile agenției [https://www.lonews.ro] , cat și in paginile Rețelei Web a Episcopiei Sloboziei și Calarașilor [https://www.sf-esc.ro] .

Preasfințitul Parinte Vincențiu a adus cuvant de mulțumire și recunoștința Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, pentru binecuvantarea aducerii spre inchinare a moaștelor Sfantului Ioan Gura de Aur in Eparhia noastra.

Preasfințitul Parinte Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a mulțumit Preasfințitului Chiriarh al Episcopiei Sloboziei și Calarașilor, Vincențiu, pentru invitație.

Parintele Protopop Bogdan Ionuț Stancu, parohul Catedralei Sfinții Imparați Constantin și Elena din Urziceni, a mulțumit Preasfințitului Parinte Vincențiu pentru parinteasca grija aratata in organizarea și buna desfașurare a acestui eveniment religios. De asemenea, a daruit Preasfințitului Parinte Timotei Prahoveanul o icoana reprezentand pe Sf. Ioan Gura de Aur, zugravita de o eleva a Cercului de pictura Sf. Apostol Luca al Protopopiatului Urziceni.

Credincioșii se vor putea inchina pana duminica, 22 martie 2015, sfantul locaș fiind deschis pe toata durata pelerinajului.

Este al șaptelea an consecutiv, cand in urbea noastra sunt aduse, spre inchinare, sfinte moaste. A devenit deja o traditie, ca in perioada Postului Mare, credinciosii urziceneni sa se bucure de intalnirea, in mod tainic, cu sfintii lui Dumnezeu, aici, pe pamant.

In ultima zi de pelerinaj, vom avea bucuria binecuvantarii Ierarhului nostru, Preasfintitul Parinte VINCENTIU, care va savarsi Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie impreuna cu Preasfințitul Parinte Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, in Catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena, din Urziceni.

Slujba de duminica va fi transmisa in direct, de Agenția de știri Lacașuri Ortodoxe, prin serviciile specializate pe care aceasta le deține: LiveCamera media PRODUCTION [https://www.livecamera.ro] și NETCreator [https://www.netcreator.ro] , aceasta putand fi urmarita gratuit, atat in paginile agenției, cat și in cele ale Rețelei Web a Episcopiei Sloboziei și Calarașilor.

Preot Berbec Aurel, secretarul Protopopiatului Urziceni