Moastele Sfantului Ioan Gura de Aur, la Catedrala din Urziceni 19-22 martie 2015

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh DANIEL, la inițiativa, cu mijlocirea și binecuvantarea Preasfintitului Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, in perioada 19-22 martie 2015, vor fi aduse spre inchinare Moastele Sf. Ioan Gura de Aur, in Catedrala din Urziceni.

Sfintele relicve vor veni de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Astfel, joi 19 martie 2015, ora 17.00, vor fi intampinate de preoti si credinciosi, in Centrul Vechi, la intersecția strazilor Regele Ferdinand cu Calea București, si vor fi purtate catre Catedrala. Cu aceasta ocazie, vor fi scoase in procesiune și moaștele Sfantului Nectarie Taumaturgul, care se gasesc din luna septembrie a anului 2013, in permanența, in Catedrala din Urziceni.

Crestinii se vor putea inchina sfintelor odoare, pana duminica 22 martie 2015, ora 16.00. Biserica va fi deschisa pe toata durata pelerinajului si vor fi savarsite slujbe, permanent.

Este al șaptelea an consecutiv cand, in urbea noastra, sunt aduse sfinte moaste. A devenit deja o traditie ca, in perioada Postului Mare, credinciosii sa se bucure de intalnirea, in mod tainic, cu sfintii lui Dumnezeu, aici, pe pamant.

In ultima zi de pelerinaj vom avea bucuria binecuvantarii Ierarhului nostru, Preasfintitul Parinte VINCENTIU, care va savarsi Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in Catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena.

Evenimentele vor fi transmise in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Preot Bogdan-Ionuț Stancu

Protopopul Urzicenilor