Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte VINCENTIU Episcopul Sloboziei si Calarasilor, in perioada 27-30 martie 2014, vor fi aduse spre inchinare Moastele Sfantului Mare Mucenic GHEORGHE, in Catedrala din Urziceni.

Moastele vor veni din Eparhia Giurgiului, de la Catedrala Episcopala.

Astfel, joi 27 martie 2014, ora 16.00, vor fi intampinate de preoti si credinciosi la intrarea in oras (zona stadion) si vor fi purtate pe, deja consacrata, Calea Sfintilor catre Catedrala. Crestinii se vor putea inchina sfintelor odoare pana duminica 30 martie 2014, ora 16.00. Biserica va fi deschisa pe toata durata pelerinajului si vor fi savarsite slujbe permanent.

Este al șaselea an consecutiv cand in urbea noastra sunt aduse sfinte moaste. A devenit deja o traditie ca in perioada Postului Mare credinciosii sa se bucure de intalnirea, in mod tainic, cu sfintii lui Dumnezeu aici pe pamant.

Un lucru deosebit, pentru anul acesta, este faptul ca pentru prima data vor fi scoase in procesiune și moaștele Sfantului Nectarie Taumaturgul care se gasesc din luna septembrie a anului trecut, in permanența, in Catedrala din Urziceni.

In ultima zi de pelerinaj vom avea bucuria binecuvantarii Ierarhului nostru Preasfintitul Parinte VINCENTIU, care va savarsi Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in Catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena din Municipiul Urziceni.

Aceasta procesiune marcheaza un eveniment important si pentru Eparhia noastra, caci anul acesta se implinesc 20 de ani de la intronizarea primului episcop.

Nadajduim ca prezența Sfintelor Moaste sa intareasca lucrarea pastorala si misionara a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor si credem ca va fi o binecuvantare si o mangaiere pentru credinciosi, in aceste vremuri de incercare.

Preot Bogdan-Ionuț Stancu Protopopul Urzicenilor